Digama_14Hz

DIGAMA_14Hz: Zvoki narave in frekvenca možganov

Matrix441 Lab | 15. november 2018

Zvoki nenehno vplivajo na naše sproščanje hormonov, na srčni utrip, dihanje in možgansko valovanje. Na nas lahko delujejo blagodejno ali škodljivo. Škodijo nam predvsem zvoki z nizkimi frekvencami in zvoki z jakostjo nad 100 decibeli. Po drugi strani pa ima valovanje s frekvenco npr. 12 ciklov na minuto, ki je približno enaka dihanju človeka med spanjem,
na nas regenerativni vpliv. To je takrat, ko smo brez stresa, kot npr. ko smo v gozdu. Zvoki iz narave kot so voda, veter in ptičje petje delujejo na nas pomirjujoče in domače. So zvočni arhetipi, ki nas, kot najstarejši spomini – zapisi, opominjajo, da smo del narave.

Digama_14Hz (Zvoki narave in frekvenca možganov) je prikaz, razlaga in sodelovanje udeležencev pri merjenju možganskih valov ob predvajanju zvokov iz narave, kot tudi uporaba izmerjenih podatkov s pomočjo aplikacij za generiranje in simuliranje zvokov. Po uvodnem predavanju o naravni frekvenci, o uravnoteženosti obeh možganskih polovic, kar izboljša učinkovitost in ustvarjalnost le-teh, pa tudi o tehnični opremi, kot je naprava Brainwave Controller z aktivnimi EEG senzorji, ki so vgrajeni v naglavne slušalke (naglavni EEG set) in programsko opremo na računalniku, se bo dejansko izvedlo senzorično merjenje, katerega rezultati naj bi potrdili povedano. In sicer, zvoki iz narave nas iz stanja pozornosti spravijo v stanje meditacije, ki blagodejno vpliva na naše mentalno in fizično zdravje. Medtem pa so lahko frekvence možganov uporabljene kot kreativni inštrument, kot osrednja vrednost pri produciranju novih zvočnih podlag.

Izobraževanje je namenjeno tako začetnikom kot naprednejšim uporabnikom sodobnih umetniških praks in vsem, ki se udejstvujejo pri povezovanju tehnologij in intermedijske umetnosti.

You may also like...